Notícies

La Catosfera acomiada l’edició de 2016 a Girona amb èxit de participació

La segona edició de la Catosfera a la ciutat de Girona ha congregat mig miler de persones durant les tres jornades que s’han celebrat al Centre Cultural La Mercè.

El punt de trobada de la xarxa catalana, que enguany se centrava en La Internet de les persones, ha portat la veu i l’experiència d’una trentena de ponents de primera línia d’àmbits com el periodisme i la comunicació, l’educació o la seguretat digital, que han dibuixat un imatge extensa i personal de l’actualitat al món digital. I és que, per tal d’aportar-hi més dinamisme, les jornades han canviat el format de les passades edicions -projectat en taules rodones- per les intervencions individuals, una modificació que ha convençut les més de 500 persones que hi han assistit i que seguirà marcant la Catosfera del futur.

Una altra de les estrenes que també ha arribat per quedar-s’hi és la jornada divulgativa Catosfera.edu, una iniciativa que tenia lloc divendres 14 al matí amb la participació de més de 150 alumnes de diferents centres de secundària de Girona. La classe magistral va anar càrrec de dos professionals del món de les TIC, l’enginyer i comunicador Josep M. Ganyet i el consultor Quico Domingo. Amb aquesta incorporació al programa, la Catosfera fa una clara aposta per l’educació en les TIC, un camp l’impacte del qual serà cada vegada més important en l’enseyament del futur.

Les jornades també han tingut un ampli ressò als mitjans de comunicació, amb més d’un centenar d’impactes en diferents mitjans digitals, de paper, de ràdio i televisió. També s’ha superat les 1.300 piulades amb l’etiqueta #Catosfera, assolint ser trending topic els 3 dies que van durar les jornades. Pel que fa la reproducció de vídeo en directe a través del web, més de 300 persones van accedir algun o altre moment al servei d’streaming realitzat per TV Girona i SiesTV.

La Catosfera ja posa la mirada en l’edició del 2017 amb la determinació de seguir esdevenint el principal punt de trobada dels internautes del país i amb nous objectius: la consolidació de Girona com a seu de l’esdeveniment, el compromís per l’educació de les generacions més joves en les TIC i la voluntat d’aportar un retrat cada vegada més fidedigne del món de la Internet ara que aquesta “ho és tot”.


Nota: En aquesta pàgina podeu veure un resum visual de les jornades realitzat pel fotògraf Jordi Borràs

Etiquetes

Organitzadors

Patrocinadors

Mitjans oficials

Col·laboradors